♥ GRATIS VERZENDING VANAF €75 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Gevaarlijke hondensnacks - Keetjes

Gevaarlijke hondensnacks

De Risico's van Rawhide Hondensnacks

Rawhide, een van de meest populaire hondensnacks, is in werkelijkheid een gevaarlijke keuze voor je trouwe viervoeter.

Het Proces Achter Rawhide Hondensnacks: Wat Je Moet Weten

Rawhide, hoewel enorm populair als hondensnack, gaat schuil achter een proces dat voor veel huisdiereigenaren onbekend is. Dit proces, vaak verweven met de leerindustrie, onthult zorgwekkende feiten over de productie van deze hondensnacks.

Stap voor Stap: Het Productieproces van Rawhide

  1. Herkomst van de Huiden: De reis van rawhide begint in het slachthuis, waar de huiden van runderen worden verzameld. Deze huiden zijn eigenlijk afvalproducten van de leerindustrie.

  2. Chemische Behandeling tijdens Transport: De huiden worden eerst behandeld met chemische baden om bederf tijdens transport naar de leerlooierijen te voorkomen. Deze chemicaliën zijn bedoeld om de huiden te conserveren, maar kunnen schadelijk zijn voor zowel de huiden als het milieu.

  3. Het Looiproces: In de leerlooierij ondergaan de huiden een loogbehandeling met natriumsulfidekalking. Dit is een agressief proces dat bedoeld is om haar en vet van de huid te verwijderen.

  4. Splitsing van de Huid: De huid wordt vervolgens gesplitst. De toplaag wordt vaak gebruikt voor de productie van leerproducten, terwijl de binnenste laag bestemd is voor rawhide.

  5. Wit Maken en Ontgeuren: De huiden worden gewassen en behandeld met een oplossing van waterstofperoxide en bleek. Dit proces dient om de huiden spierwit te maken en eventuele onaangename geuren te verwijderen.

  6. Esthetische Behandeling: Om de rawhide er aantrekkelijk uit te laten zien, wordt een laag titaniumoxide aangebracht voor een zachte, witte kleur.

  7. Conserveringsmiddelen en Toxines: In de laatste fase van het productieproces worden vaak lood, arseen, kwikzilver, chroomzouten, formaldehyde en andere giftige chemicaliën toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen.

De Gevolgen:

  • Gezondheidsrisico's voor Honden: Deze chemicaliën kunnen leiden tot gezondheidsproblemen bij honden, waaronder allergische reacties, spijsverteringsproblemen en in ernstige gevallen tot vergiftiging.
  • Milieu-impact: De productie van rawhide heeft ook een aanzienlijke impact op het milieu, vooral door het gebruik van zware metalen en andere schadelijke stoffen.

Het Alternatief van Keetjes: Bij Keetjes kiezen we bewust voor het welzijn van jouw hond en het milieu. Onze natuurlijke kauwsnacks zijn vrij van schadelijke chemicaliën en geproduceerd met respect voor dierenwelzijn en duurzaamheid. Wij geloven in transparantie en ethische productie, zodat je met een gerust hart je hond kunt trakteren op een gezonde en veilige snack.

 

Vorige
Volgende
Terug naar Blogs