♥ GRATIS VERZENDING VANAF €69 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Hoe maak je bottenbouillon voor honden: Een uitgebreide gids - Keetjes

Hoe maak je bottenbouillon voor honden: Een uitgebreide gids

Bottenbouillon, ook wel bone broth genoemd, is een voedzame aanvulling op het dieet van een hond. Het is rijk aan mineralen, ondersteunt de gewrichten, bevordert een gezonde huid en vacht, en is vooral goed voor honden met een gevoelige maag. Hier is een stap-voor-stap handleiding voor het maken van bottenbouillon voor je hond, met uitleg waarom elke stap belangrijk is.

Ingrediënten:
 • 1 kg runder- of kippenbotten (bij voorkeur biologisch en van grasgevoerde dieren)
 • 1 eetlepel appelciderazijn
 • Water
 • Powerfoods 
Benodigdheden:
 • Grote pot of slowcooker
 • Zeef
 • Opslagcontainers

Stappen:

1. Voorbereiding van de botten:

Plaats de botten in een grote pot. Het gebruik van kippenbotten kan extra voedingsstoffen zoals collageen leveren, terwijl runderbotten meer smaak kunnen geven.

2. Azijn toevoegen:

Voeg een eetlepel appelciderazijn toe. Azijn helpt om de voedingsstoffen uit de botten te trekken, waardoor de bouillon rijker wordt aan mineralen.

3. Water toevoegen:

Vul de pot met water totdat de botten en groenten volledig bedekt zijn. Het water moet de voedingsstoffen uit de ingrediënten kunnen extraheren zonder te veel te verdampen.

4. Koken:

Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat de bouillon 24 uur sudderen op laag vuur. Een langzame kooktijd zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen vrijkomen en dat de bouillon een rijke smaak krijgt.

5. Zeef de bouillon:

Gebruik een fijne zeef om de vaste stoffen te verwijderen. Zorg ervoor dat alle kleine botten worden verwijderd om verstikkingsgevaar te voorkomen.

6. Powerfoods:

Keetjes’ powerfoods bevat groente, fruit & kruiden. Deze zijn al fijn gesneden en kunnen zo worden toegevoegd.

7. Afkoelen:

Haal de pot van het vuur en laat de bouillon afkoelen. Dit is belangrijk om de veiligheid te waarborgen wanneer je de bouillon gaat zeven en opslaan.

8. Vet verwijderen:

Na het afkoelen kan het vet naar de oppervlakte stijgen en stollen. Verwijder dit, want te veel vet is niet goed voor de spijsvertering van de hond.

9. Opslaan:

Giet de gezeefde bouillon in opslagcontainers. Je kunt de bouillon in de koelkast bewaren voor ongeveer een week, of invriezen in porties voor langdurig gebruik.

10. Serveren:

Geef je hond de bottenbouillon als een smakelijke en hydraterende snack, of meng het door zijn normale voer voor extra voedingsstoffen.

 

Waarom zijn deze handelingen nodig?

 • Langzaam koken: Dit proces zorgt ervoor dat de nutriënten zoals aminozuren, mineralen en vetten uit de botten geleidelijk vrijkomen, wat resulteert in een rijke, voedzame bouillon.
 • Azijn: Het zuur in de azijn helpt bij het extraheren van deze voedingsstoffen uit de botten.
 • Groenten: Ze voorzien de bouillon van extra vitamines en mineralen en maken het nog gezonder voor je hond.
 • Zeven en vet verwijderen: Dit zorgt ervoor dat de bouillon veilig en gezond is voor consumptie door je hond, zonder risico op verstikking of een teveel aan vet.
 • Opslaan: Door de bouillon goed te bewaren, kun je ervoor zorgen dat je hond altijd een voedzame snack achter de hand heeft, zonder dat je elke keer een nieuwe batch hoeft te maken.
Door deze stappen te volgen, kun je een heerlijke en gezonde traktatie voor je hond maken die niet alleen goed smaakt, maar ook bijdraagt aan zijn algehele welzijn. 
Hoe maak je bottenbouillon voor honden

Keetjes kids: Slimme informatie voor jonge ontdekkers

Stel je voor dat je lichaam een huis is. Net zoals een huis stevige bakstenen en cement nodig heeft om sterk te blijven, heeft jouw lichaam ook goede bouwstenen nodig om gezond te blijven. Voor een hond zijn die bouwstenen vaak te vinden in iets wat we ‘bone broth’ noemen, oftewel bottenbouillon.
 
Bottenbouillon is als een superdrankje voor honden. Het zit vol met speciale voedingsstoffen die helpen hun botten sterk te houden, hun vacht glanzend te maken en hun buik blij. Het is net als wanneer jij een vitamine snoepje eet dat ervoor zorgt dat jij je goed voelt en er gezond uitziet.
 
We geven bottenbouillon aan honden omdat het een soort toverdrank is die kan helpen bij kleine kwaaltjes, zoals een dag waarop ze zich niet zo lekker voelen of als hun buik een beetje van streek is. Het is een eenvoudige en natuurlijke manier om ervoor te zorgen dat onze hondenvrienden zich van binnen en van buiten goed voelen. Plus, de meeste honden vinden het heerlijk, dus het is een lekkere traktatie die ook goed voor ze is!

Hoe maak je bottenbouillon voor honden - kids

Vorige
Volgende
Terug naar Blogs