♥ GRATIS VERZENDING VANAF €75 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Natuurlijke hondensnacks: Drogen - van vlees tot verrassing - Keetjes

Natuurlijke hondensnacks: Drogen - van vlees tot verrassing

Natuurlijke hondensnacks: Drogen – van vlees tot verrassing

Als hondenbezitters willen we alleen het beste voor onze trouwe viervoeters, en dat geldt ook voor hun snacks. Natuurlijke hondensnacks zijn steeds populairder geworden vanwege hun eenvoudige ingrediënten en voedingswaarde. Een van de meest gebruikte methoden voor het maken van deze smakelijke traktaties is het drogen van vlees en vis. Laten we eens dieper ingaan op dit fascinerende productieproces en ontdekken hoe het drogen van vlees en vis magie creëert voor onze harige vrienden.

Stap 1: Ingrediëntselectie – Kwaliteit en herkomst

Het proces begint met de keuze van de juiste ingrediënten. Voor hoogwaardige natuurlijke hondensnacks is niet alleen de kwaliteit van het vlees en de vis van essentieel belang, maar ook hun herkomst. We selecteren alleen vlees en vis van betrouwbare bronnen die de hoogste normen voor kwaliteit en voedselveiligheid naleven. Dit zorgt ervoor dat onze snacks niet alleen lekker zijn, maar ook veilig en gezond voor je hond.

Stap 2: Voorbereiding – Mengen, draaien, snijden of malen

De geselecteerde stukken vlees of vis worden zorgvuldig gemengd om de smaken te combineren en daarna in dunne plakjes of reepjes gesneden. Dit zorgt ervoor dat de snacks gelijkmatig kunnen drogen en de smaken geconcentreerd blijven. Het mengen en draaien van het vlees speelt een cruciale rol bij het verspreiden van de smaak.

Stap 3: Het droogproces – Temperatuur 

Het drogen van vlees in een professionele droogkast is een proces dat wordt gebruikt om vocht uit het vlees te verwijderen, waardoor het langer houdbaar wordt en een intensere smaak krijgt. Hier is een uitleg van wat er gebeurt tijdens het drogen van vlees in een professionele droogkast:

Plaatsing in de droogkast: De voorbereide stukken vlees worden gelijkmatig verdeeld op roosters of haken in de professionele droogkast. De kast is ontworpen om een gecontroleerde omgeving te bieden met de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie voor het drogen van vlees.

Temperatuurbeheersing: De temperatuur in de droogkast wordt zorgvuldig gecontroleerd en ingesteld op een niveau dat geschikt is voor het type vlees dat wordt gedroogd. Over het algemeen ligt de temperatuur tussen de 50°C en 70°C, afhankelijk van het gewenste eindproduct. Deze temperatuur is hoog genoeg om bacteriën te doden en enzymen te deactiveren, maar niet zo hoog dat het vlees gaat koken.

Luchtcirculatie: Een krachtige ventilator in de droogkast zorgt voor een constante luchtcirculatie. Dit helpt bij het verwijderen van vocht uit het vlees en voorkomt dat schimmelgroei optreedt. De luchtstroom zorgt er ook voor dat de temperatuur gelijkmatig wordt verdeeld over alle stukken vlees.

Vochtverwijdering: Tijdens het droogproces verdampt het vocht in het vlees geleidelijk. Dit kan uren tot enkele dagen duren, afhankelijk van het type vlees en de gewenste droogheid. Het vocht wordt afgevoerd door de luchtcirculatie en verlaat de droogkast via ventilatieopeningen.

Controle en monitoring: Gedurende het droogproces wordt het vlees regelmatig gecontroleerd op de juiste droogheid. Dit wordt gedaan door het gebruik van een temperatuurmeter (thermometer) die op de computer kan worden uitgelezen.

De temperatuursensor in de droogkast geeft voortdurend de actuele temperatuur weer, en deze gegevens worden in realtime weergegeven op het computerscherm.

Naast de temperatuurmonitoring kan de software ook grafieken en grafische weergaven genereren die de temperatuurontwikkeling over de tijd laten zien. Dit maakt het mogelijk om de temperatuurtrends te volgen en eventuele ongewenste schommelingen te identificeren.

Verpakking en opslag: Nadat het vlees voldoende is gedroogd, wordt het verpakt in luchtdichte containers of zakken om het te beschermen tegen vocht en licht. Op deze manier kan gedroogd vlees lange tijd worden bewaard zonder bederf.

Het drogen van vlees in een professionele droogkast is een zorgvuldig proces dat nauwlettend wordt gevolgd om de veiligheid en kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Door het vochtgehalte te verminderen, wordt de houdbaarheid verlengd en krijgt het vlees een geconcentreerde smaak en textuur die veel honden waarderen. 

Stap 4: Controle en kwaliteitsbewaking – Meting van voedingswaarden

Tijdens het droogproces worden niet alleen de textuur en het vochtgehalte gecontroleerd, maar worden ook de voedingswaarden gemeten. We willen er zeker van zijn dat onze natuurlijke hondensnacks niet alleen lekker zijn, maar ook een gezonde aanvulling vormen op het dieet van je hond. Hierbij wordt gelet op eiwitten, vetten, en andere voedingsstoffen.

Stap 5: Laboratoriumanalyse

Voordat de hondensnacks worden verpakt, sturen we monsters naar een onafhankelijk laboratorium voor grondige analyse. Dit zorgt ervoor dat onze producten voldoen aan de hoogste normen voor voedselveiligheid en voedingswaarde. We hechten veel waarde aan de gezondheid van je hond.

Stap 6: Kwaliteitskeuring door onze harige experts – De honden

En dan, voordat we de snacks aanbieden aan onze harige vrienden, laten we ze eerst goedkeuren door onze eigen testexperts – de honden! Onze trouwe viervoeters voeren een grondige keuring uit. Alleen als ze kwispelende staarten, smakkende lippen en vrolijke blafjes laten zien, weten we dat we een winnende snack hebben!

Stap 7: Verpakking

Na het drogen en de goedkeuring van onze harige keurmeesters worden de snacks zorgvuldig verpakt om hun versheid te behouden. Luchtdichte verpakkingen helpen de smaken en voedingsstoffen te behouden, zodat je hond van elk hapje kan genieten.

Stap 8: Verspreiding naar vierpotige vrienden

En tot slot, de meest bevredigende stap: de natuurlijke hondensnacks vinden hun weg naar de schalen van honden over de hele Benelux. De opwinding en vreugde in de ogen van je hond wanneer hij een stukje gedroogd vlees of vis krijgt, is een beloning op zich.

Het drogen van vlees en vis voor natuurlijke hondensnacks is een ambacht dat aandacht voor detail en toewijding vereist, en onze strenge kwaliteitscontrole en de goedkeuring van onze harige experts garanderen dat we alleen het beste bieden voor je harige vriend. Dus de volgende keer dat je je hond een natuurlijke snack geeft, kun je met een gerust hart weten dat je hem of haar iets geeft dat met liefde, zorg, voedselveiligheid en een knipoog naar de hondenwereld in gedachten is gemaakt. Happy snacken!

Start met shoppen

Natuurlijke hondensnacks: Drogen - van vlees tot verrassing

 

Vorige
Volgende
Terug naar Blogs