♥ GRATIS VERZENDING VANAF €69 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Van pup tot perfecte huisgenoot: Keetjes' gids voor succesvolle zindelijkheidstraining - Keetjes

Van pup tot perfecte huisgenoot: Keetjes' gids voor succesvolle zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining bij pups is een essentieel onderdeel van het opvoeden van een gezonde en gelukkige hond. Het is een periode die geduld, consistentie en positieve bekrachtiging vereist van de hondeneigenaar. In dit blog zullen we niet alleen de stappen bespreken om je pup zindelijk te maken, maar ook hoe de producten van Keetjes kunnen helpen bij dit proces.

Inleiding tot zindelijkheidstraining

Voordat je begint met de zindelijkheidstraining, is het belangrijk om te begrijpen dat pups tot ongeveer 12 weken oud nog niet de volledige controle hebben over hun blaas en darmen. Geduld is dus cruciaal. Een goede training kan beginnen zodra de pup ongeveer 7 tot 8 weken oud is.

Stap 1: Vast schema

Begin met het creëren van een vast schema. Pups doen hun behoefte vaak na het slapen, eten, spelen of na opwinding. Plan deze momenten en neem je pup mee naar buiten op vaste tijden, bijvoorbeeld elke twee uur. Zo leert je pup dat er een specifieke tijd en plaats is om zijn of haar behoefte te doen.

Stap 2: Herken de signalen

Leer de signalen te herkennen die je pup geeft wanneer hij of zij moet gaan. Dit kan rondjes lopen, snuffelen, piepen of naar de deur staren zijn. Reageer snel wanneer je deze signalen ziet.

Stap 3: De juiste plek

Wijs een vaste plek buiten aan waar je pup zijn behoefte kan doen. Dit helpt bij het aanleren van consistent gedrag. 

Stap 4: Belonen

Zodra je pup buiten zijn behoefte heeft gedaan, beloon hem of haar dan meteen met een traktatie. Keetjes heeft een verscheidenheid aan gezonde, smakelijke beloningen die perfect zijn voor trainingssessies. Kies voor kleine, gemakkelijk te eten snacks die niet te veel vullen. Bijvoorbeeld onze zachte trainers.

Stap 5: Voorkom ongelukjes

Ongelukjes gebeuren, maar het is belangrijk om rustig te blijven en niet te straffen. 

Stap 6: Gezonde voeding

Een gezonde pup is een pup die makkelijker zindelijk wordt. Keetjes biedt hoogwaardige voeding die de spijsvertering ondersteunt en zorgt voor een regelmatige stoelgang, wat helpt bij de zindelijkheidstraining.

Stap 7: Nachttraining en geduld

‘s Nachts zindelijk worden kan langer duren. Zorg ervoor dat je de laatste ronde uitlaten vlak voor bedtijd doet en beperk de waterinname voordat je pup gaat slapen. Heb geduld, het zindelijk maken van een pup is een proces dat weken of zelfs maanden kan duren.

Conclusie

Zindelijkheidstraining is een fundamenteel aspect van het opvoeden van een pup en vereist een toegewijde aanpak. Keetjes’ assortiment aan verantwoorde en natuurlijke producten, kan een waardevolle partner zijn in dit proces. Van de trainingsbeloningen tot kauwsnacks, Keetjes biedt de tools die je nodig hebt om je pup te ondersteunen bij het zindelijk worden.

Door deze richtlijnen te volgen en gebruik te maken van de kwaliteitsproducten van Keetjes, leg je de basis voor een goed opgevoede en gelukkige viervoeter die een waardevol lid van de familie is.

Keetjes kids: Slimme informatie voor jonge ontdekkers

Stel je voor dat je een kleine puppy hebt, net zo klein als jij was toen je een baby was. Net zoals dat jij moest leren om naar de wc te gaan, moet jouw puppy ook leren waar hij zijn plasje moet doen. Dat noemen we zindelijkheidstraining en Keetjes heeft daarvoor een speciale gids gemaakt, zodat jij en je puppy dit samen kunnen leren.

Het is een beetje als een spelletje waarbij je je puppy beloont als hij iets goed doet, zoals buiten plassen in plaats van in huis. Elke keer als je puppy op de juiste plek plast, geef je hem een klein snoepje of veel knuffels, en dat maakt hem blij en trots!

Soms kan het gebeuren dat je puppy een ongelukje heeft en binnen plast. Dat is oké, want iedereen maakt weleens foutjes als ze iets nieuws leren. Wees geduldig en blijf je puppy liefde en steun geven.

Keetjes vertelt je alles over hoe vaak je met je puppy naar buiten moet en hoe je kunt merken dat hij nodig moet. En voor je het weet, is je puppy een perfecte huisgenoot die precies weet waar hij naar de wc kan gaan. En dat is super fijn, voor jou én voor je puppy!

Vorige
Volgende
Terug naar Blogs