♥ GRATIS VERZENDING VANAF €75 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Happy Keetjes: Runderkophuid | wat is dat nou eigenlijk?

Happy Keetjes: Runderkophuid | wat is dat nou eigenlijk?

Kophuid maskers: Wat is runderkophuid eigenlijk?

Wat wordt er nou bedoeld met runderkophuid? Welk gedeelte van de koe is dat dan? Voor het maken van gedroogde runderkophuid gebruiken we de maskers van de koe. Het masker wil zeggen de huid vanaf de neus tot achter de oren. Afkomstig van koeien die weten hoe het voelt om in het weiland te grazen, koeien die op natuurlijke wijze zijn grootgebracht. Dit is de basis van onze Happy Keetjes.

Bij Keetjes weet je precies wat je krijgt.

Wat doen we met de huid?

De huiden komen bij ons diepgevroren binnen. Deze laten we op geconditioneerde wijze ontdooien. De huid wordt met een vlijmscherp mes ambachtelijk gesneden tot stukken van circa 200 - 500 gram. Na het drogen blijft er nog maar 1/3 van over.

En dan?

De zorgvuldig gesneden stukken runderkophuid worden verdeeld over roosterplaten. Er gaat ongeveer 15 kilo op één plaat en na het drogen is er nog maar 5 kilo van over. Samen met een temperatuurlogger gaan de huiden, verdeeld over de roosterplaten, de drogerij in.

Waarom drogen?

Voedingsmiddelen kunnen bederven door de inwerking van micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Deze organismen kunnen alleen overleven in vocht. Door (nagenoeg) alle water uit het vlees te onttrekken, ontstaat een omgeving waarin micro-organismen niet kunnen leven, waardoor het vlees niet bederft.

Hoe hoger de temperatuur is tijdens het drogen, des te sneller het droogproces verloopt. Wij kiezen voor een langzaam droogproces op een lagere temperatuur, zodat vitamines, mineralen en antioxidanten behouden blijven. Uiteraard hoog genoeg om micro-organismen te doden.

Speciale editie: Bevleesd

Doordat we de dikke vleeslaag ook mee drogen krijgen we een extra stevige en smakelijke variant runderkophuid. Deze dikke stukken vergen wel een extra lang droogproces om de juiste stevigheid te krijgen, met behoud van vitamines en mineralen. Er is geen hond die deze heerlijke stukken bevleesde runderkophuid kan laten liggen!

Eindelijk klaar

Langzaam gedroogde runderkophuid is een heerlijke, gezonde kauwsnack voor je hond. Een geweldige natuurlijke snack voor jong en oud. Klik hier om naar de Happy Keetjes producten te gaan.

Endorfine: Het gelukshormoon

Honden hebben van nature een grote behoefte om te kauwen. Door te kauwen worden er endorfines aangemaakt. Endorfine is een door het lichaam geproduceerd stofje met pijnstillende eigenschappen. Endorfines worden geproduceerd door de hypofyse tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn enzovoorts. Endorfines zijn mede verantwoordelijk voor een gevoel van geluk of euforie.

Runderkophuid ook voor je pup?

Hoe zit het dan met runderkophuid voor pups? Kunnen zij ook genieten van deze verantwoorde snack? Het antwoord is gelukkig volmondig ja. Let er dan wel op welke soort je kiest, zodat je zeker weet dat het melkgebit van je pup ook blij wordt van deze snack. Kies voor een runderkophuid-snack die bestaat uit meerdere huidlagen, dan weet je zeker dat deze extra vlezig en sappig is zodat ze ook geschikt zijn voor het melkgebit. Wel raden we aan om jouw pup in de gaten te houden met stevige kauwsnacks. Ze kunnen zich er makkelijker in verslikken als ze nog jong zijn. Daarnaast kunnen we ons voorstellen dat je, zeker bij je pup, ver weg wil blijven van allerlei chemische toevoegingen zoals geur- en smaakstoffen. Bij Keetjes geloven wij in natuurlijke producten voor alle huisdieren. Al onze snacks zijn dan ook 100% natuurlijk en vrij van opvullers en chemische toevoegingen. De runderkophuid stukken zijn 15 tot 20 cm groot en extra vlezig en sappig. Houd er rekening mee dat het een natuurproduct is. Het kan dus zijn dat de maat, kleur en vorm afwijkt van een afbeelding.

Onze runderkophuid

 • Gemaakt van 100% rund;
 • Op zeer lage temperatuur gedroogd;
 • Zonder kunstmatige toevoegingen;
 • Hypoallergeen;
 • Volledig verteerbaar;
 • Geheel glutenvrij;
 • Vrij van conserveringsmiddelen.

Zo zie je maar, Happy Keetjes runderkophuid is niet alleen een smakelijke traktatie voor je trouwe viervoeter, maar ook een gezonde en natuurlijke keuze. Laat je hond genieten van deze puur natuurlijke kauwsnack en zie hoe ze er gelukkig van worden!

  Vorige
  Volgende
  Terug naar Blogs