♥ GRATIS VERZENDING VANAF €75 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Kvv en hygiëne - Keetjes

Kvv en hygiëne

Optimaliseer de Gezondheid van Je Huisdier met Veilig Rauw Voer Beheer

Als toegewijde huisdiereigenaar is het essentieel om bewust om te gaan met de voeding van je hond of kat, vooral als je kiest voor rauw voer. Keetjes biedt een uitgebreide gids om je te helpen veilig en hygiënisch rauw voer te hanteren, gebaseerd op de richtlijnen van feed-raw-right.eu.

Veiligheid voorop bij rauwe voeding: Rauwe voeders zijn van nature rijk aan bacteriën. Voor gezonde huisdieren vormen deze doorgaans geen risico, maar voor mensen, zoals kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem, kunnen ze wel gevaarlijk zijn. Vergelijk het met de zorgvuldige bereiding van rauwe kip voor jezelf. Net zo zorgvuldig en hygiënisch moet je omgaan met rauw voer voor je huisdier.

Opslaan met Zorg:

  • Zorg ervoor dat de producten goed verpakt zijn en bewaar ze in de diepvries bij een temperatuur van -18°C. Dit helpt uitdroging van het product te voorkomen en behoudt de voedingswaarde.
  • Houd de producten gescheiden van menselijke voedingsmiddelen om kruisbesmetting te voorkomen.

Het Juiste Ontdooiproces:

  • Ontdooi rauw voer in een lekvrije en afsluitbare bak in de koelkast, zodat het niet in contact komt met je eigen voedsel.
  • Bewaar het ontdooide vlees niet langer dan twee dagen in de koelkast. Als een kiloverpakking te groot is, verdeel het dan in kleinere porties terwijl het nog bevroren is.

Hygiënische Bereidingspraktijken:

  • Voorkom kruisbesmetting door alles wat in aanraking komt met het rauwe voer grondig te wassen met warm water en zeep of een desinfectiemiddel.

Veilig Voeren:

  • Bied het rauwe voer aan je huisdier aan in een koele ruimte, weg van direct zonlicht, omdat hogere temperaturen de groei van bacteriën kunnen versnellen.
  • Als je huisdier het rauwe voer niet binnen een uur consumeert, verwijder het dan om de groei van bacteriën te beperken.
  • Bescherm het rauwe voer tegen vliegen, die bacteriën kunnen verspreiden, en zorg dat kleine kinderen niet in de buurt van het rauwe voer komen.

Door deze richtlijnen nauwkeurig te volgen, kun je je huisdier voorzien van een gezond, voedzaam dieet zonder de gezondheid van je gezin in gevaar te brengen. Vertrouw op Keetjes voor al je behoeften op het gebied van rauw voer, waarbij veiligheid en kwaliteit altijd voorop staan.

Vorige
Volgende
Terug naar Blogs