♥ GRATIS VERZENDING VANAF €75 ♥ SNELLE LEVERING ♥ ACHTERAF BETALEN
Kleine Beestjes in Natuurlijk Gedroogde Hondensnacks - Keetjes

Kleine Beestjes in Natuurlijk Gedroogde Hondensnacks

Kleine Beestjes in Natuurlijk Gedroogde Hondensnacks: Geen Reden tot Zorg

Als toegewijde huisdiereigenaar streef je altijd naar het beste voor je trouwe viervoeter, van kwaliteitsvoeding tot heerlijke traktaties. Natuurlijk gedroogde hondensnacks vallen vaak in de smaak bij zowel baasjes als hun huisdieren vanwege hun pure en minimale verwerkingswijze. Toch kan het voorkomen dat je in deze snacks soms kleine insecten aantreft, zoals kevertjes of larven. Hoewel dit misschien eerst wat zorgen baart, is het meestal volkomen onschadelijk en zelfs een bewijs van de natuurlijke authenticiteit van de snacks. Hier duiken we dieper in de redenen achter deze verschijning en waarom het geen reden tot paniek is.

Oorzaken van Insecten in Hondensnacks

1. Pure Ingrediënten: Deze snacks worden geproduceerd met enkel natuurlijke bestanddelen en zonder synthetische bewaarmiddelen. Dit kan ze aantrekkelijker maken voor bepaalde kleine insecten, vooral onder opslagomstandigheden die voor deze diertjes ideaal zijn.

2. Opslag en Verpakking: Zelfs onder optimale opslagcondities kunnen onzichtbare insecteneitjes op de ruwe ingrediënten voorkomen. Deze kunnen uitkomen bij juiste temperatuur- en vochtigheidsniveaus.

3. Het Drogingsproces: Dit natuurlijke proces is gericht op het onttrekken van vocht uit de snacks, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd zonder chemische middelen. Hoewel dit proces effectief is tegen de meeste micro-organismen, kunnen sommige insecteneitjes overleven.

Hoe Werkt het Drogingsproces van Duurzame Hondensnacks?

 • Vochtonttrekking: Door vocht uit de snacks te verwijderen, wordt de groei van bacteriën, schimmels en gisten aanzienlijk beperkt. Deze micro-organismen hebben water nodig om te overleven en zich te vermenigvuldigen. Zonder voldoende vocht kunnen ze niet groeien, waardoor het voedsel langer houdbaar blijft.
 • Gebruik van Warmte en Luchtstroom: Het drogingsproces maakt gebruik van warmte en een constante luchtstroom om het vocht effectief te verwijderen. De temperatuur wordt zorgvuldig gecontroleerd; hoog genoeg om het water te verdampen, maar niet zo hoog dat het voedsel kookt of zijn voedingswaarde verliest.

Waarom Is Het Effectief Tegen Micro-organismen?

De meeste micro-organismen, inclusief bacteriën en schimmels, kunnen niet overleven in een omgeving zonder voldoende vocht. Door de snacks te drogen, wordt de omgeving ongeschikt voor deze micro-organismen, waardoor de snacks veilig en langer houdbaar blijven zonder het gebruik van chemische conserveermiddelen. Dit maakt drogen een natuurlijke en gezonde methode om voedsel te bewaren.

Waarom Kunnen Sommige Insecteneitjes Overleven?

Hoewel het drogingsproces effectief is tegen levende micro-organismen, vormen insecteneitjes een uitzondering. Dit komt omdat:

 • Beschermende Lagen: Insecteneitjes hebben vaak harde, beschermende buitenlagen die hen in staat stellen extreme omstandigheden te overleven, inclusief de uitdroging die tijdens het drogingsproces plaatsvindt.
 • Geen Onmiddellijke Behoefte aan Voedsel of Water: In tegenstelling tot volwassen insecten, hebben de eitjes geen onmiddellijke bron van voedsel of water nodig om te overleven. Ze kunnen in een soort slaaptoestand blijven tot de omstandigheden gunstiger zijn, zoals wanneer ze in een vochtigere omgeving terechtkomen na het verpakkingsproces.

Waarom Dit Geen Probleem Vormt: natuurlijke hondensnacks met insecten

1. Deel van de Natuur: Insecten zijn een natuurlijk onderdeel van onze omgeving. Hun aanwezigheid in voedselproducten, zij het minimaal, is normaal en levert geen gevaar op.

2. Strikte Kwaliteitscontroles: Fabrikanten van natuurlijke hondensnacks hanteren nauwgezette kwaliteitsnormen om de veiligheid en gezondheid van hun producten te garanderen. Een incidentele insectenverschijning duidt niet op een tekort aan hygiëne.

3. Voedingswaarde Intact: De aanwezigheid van deze kleine beestjes doet niets af aan de voedingswaarde van de snacks. Insecten worden in verschillende culturen zelfs gewaardeerd als een voedzame eiwitbron.

Aanpak bij natuurlijke hondensnacks met insecten

 • Inspecteer regelmatig: Check de snacks op tekenen van insecten en bewaar ze in hermetisch afgesloten verpakkingen om contaminatie te voorkomen.
 • Juiste Opslag: Een koele, droge plek vermindert de kans op insectengroei.
 • Veilig Gebruik: Mocht je insecten tegenkomen en twijfels hebben over het voeren, dan kun je de snacks invriezen. **

  **Invriezen is een effectieve methode om eventuele insecten in natuurlijk gedroogde hondensnacks te elimineren en is gebaseerd op het principe dat extreme koude temperaturen schadelijke micro-organismen en insecten kunnen doden, inclusief hun eitjes en larven. Wanneer je natuurlijke hondensnacks met insecten invriest, wordt de metabole activiteit van eventuele insecten en hun eitjes tot een halt geroepen, waardoor ze niet langer kunnen overleven of zich voortplanten. Dit proces zorgt ervoor dat de snacks veilig blijven voor consumptie door je hond, zonder de voedingswaarde of de smaak significant te beïnvloeden.

  Hoe werkt invriezen precies?

  • Temperatuur: De meeste huishoudelijke vriezers bereiken temperaturen van -18°C of lager, wat koud genoeg is om insecten en hun ontwikkelingsstadia binnen enkele uren tot dagen te doden.
  • Duur: Het is aanbevolen om de snacks minstens 48 uur in te vriezen om ervoor te zorgen dat alle insecten en hun eitjes volledig zijn uitgeschakeld.
  • Veiligheid: Invriezen is een veilige methode die geen chemische stoffen of externe middelen vereist, waardoor de natuurlijke kwaliteit van de snacks behouden blijft.

  Waarom kiezen voor invriezen?

  • Geen Chemische Toevoegingen: Invriezen vereist geen gebruik van pesticiden of chemische behandelingen, wat betekent dat de snacks puur en natuurlijk blijven.
  • Behoud van Voedingswaarde: Deze methode beïnvloedt de voedingsstoffen in de snacks minimaal, waardoor de gezondheidsvoordelen voor je hond intact blijven.
  • Gemak: Invriezen is een eenvoudige en toegankelijke methode voor iedereen met een vriezer, zonder dat er gespecialiseerde kennis of apparatuur nodig is.

 • Praktische Tips voor Invriezen

  • Verpakking: Zorg ervoor dat de snacks in een luchtdichte verpakking of zak worden ingevroren om vriesbrand en oxidatie te voorkomen.
  • Porties: Als je grote hoeveelheden snacks wil invriezen, overweeg dan om ze in kleinere porties te verdelen.
  • Ontdooien: Laat de snacks geleidelijk ontdooien in de koelkast of op kamertemperatuur voordat je ze aan je hond geeft. Zo voorkom je condensatie en mogelijke groei van bacteriën.

Slotgedachte

Het sporadisch aantreffen van kleine insecten in natuurlijk gedroogde hondensnacks. Hoewel het in eerste instantie voor enige bezorgdheid kan zorgen, is het goed om te weten dat dit de kwaliteit of veiligheid van de snacks niet beïnvloedt. Met de juiste bewaartechnieken kun je de kans op insecten minimaliseren. 

Vorige
Volgende
Terug naar Blogs