Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Steamies kalkoen & zeewier

€ 6,95 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Keetjes Steamies ( Gestoomd Vlees )kalkoen en zeewier  als  maaltijd voor jouw hond. Met kalkoen als enige dierlijke eiwitbron leent dit zich uitermate goed voor bijvoorbeeld een eliminatiedieet. Het is lang houdbaar (zie verpakking) en hoeft niet in de vriezer bewaard te worden. Dit maakt het zeer praktisch in gebruik want het hoeft niet eerst ontdooid te worden zoals bij vers vlees. Het stoom proces wordt uiterst nauwkeurig uitgevoerd waardoor er maximaal behoud van voedingsstoffen behaald wordt. Uitermate geschikt voor honden van alle leeftijden. Goed toepasbaar voor een eliminatiedieet en extra handig wanneer je met je hond op reis gaat.

Wijze van bewaren en houdbaarheid
De steamies komen in luchtdichte  verpakking.  Houd de producten droog en op kamertemperatuur voor een optimale werking. Keetjes producten zijn -mits op de juiste wijze bewaard- houdbaar tot aan de aangegeven datum op de verpakking.
Na opening 2 a 3 dagen houdbaar in koelkast.

Inhoud 800 gram

Samenstelling
98% kalkoen, 2% zeewier

Mag je hond zeewier eten?

Ja. Absoluut. Zeewieren zijn een van de beste groenten voor je hond. Ze zijn niet alleen voedzaam, ze zijn ook zeer goed verteerbaar . Door een lage hoeveelheid aan cellulose zijn ze gemakkelijker te verwerken door het spijsverteringsstelsel van je hond. Zeewier bevat zoveel meer aan voedingsstoffen dan groenten uit de grond. Hierdoor heb je maar een kleine hoeveelheid nodig om je hond alle voordelen hiervan te geven. Door dagelijks onze kvv rollen met zeewier te geven verbeter je de gezondheid van je hond met minimale inspanning.

Voedingsvoordelen van zeewier voor je hond

Zeewieren hebben een heel ander gehalte aan voedingsstoffen in vergelijking met terrestrische planten die op het land worden gekweekt. Het mineraalgehalte van zeegroenten is 10 keer hoger dan in planten die in de grond worden gekweekt. Minerale tekortkomingen zijn zeldzaam bij degenen die zeewier in hun dieet opnemen.

Zeewieren zijn een van de rijkste plantaardige bronnen van mineralen en aminozuren. Elk type heeft een ander voedingsprofiel, waaronder vitamines, elektrolyten en sporenelementen. Ze zijn ook een goede eiwitbron met 25% of meer, met minimaal vet.

Ze bevatten ook veel antioxidanten waaronder flavonoïden en carotenoïden die beschermen tegen vrije radicalen. Flucoxanthine is een carotenoïde die voorkomt in bruine algen. Het heeft meer dan 10 keer de antioxiderende capaciteit van vitamine E. En het is aangetoond dat het de celmembranen beter beschermt dan vitamine A.

Mineralen in zeewieren

Over het algemeen is het gehalte van mineralen in zeewieren een stuk hoger dan in planten. Zeewier is een bron van jodium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, natrium en kalium. Er kan bijvoorbeeld meer ijzer en koper in zeewier zitten dan in vlees en spinazie.

Duurzaamheidsaspecten

Zeewieren worden voor een deel uit het wild geoogst en een deel wordt gekweekt. Er is nauwelijks grond, zoet water of fossiele brandstof nodig om zeewieren en algen te laten groeien. De belasting van deze plantaardige eiwitbronnen zijn minder hoog voor het milieu dan dierlijke eiwitbronnen. Zeewier is niet alleen belangrijk voor een dieet , ze zijn belangrijk voor de hele planeet . De impact van zeewier op het wereldwijde ecosysteem is enorm. Ze produceren maar liefst 90% van de zuurstof in de atmosfeer en tot 80% van de organische stof op aarde.

 

Ook interessant

€ 6,25
€ 6,25
€ 6,25
Facebook Twitter