Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Groenlipmossel poeder

€ 32,50 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Groenlipmossel voor honden

Groenlipmossel voor honden? Zeker weten! Ze zijn niet alleen een geweldige aanvulling op de gezondheid van je hond, maar ze zijn ook vriendelijk voor onze planeet. Hoe meer je leert over deze super voedzame mosselen, hoe meer je ze waardeert!

Groenlipmossel trekt veel aandacht van onderzoekers. Ze leren over nieuwe manieren waarop dit fantastische supplement de voeding van je huisdier een boost kan geven.

GLM blijft lang goed en kan eigenlijk niet bederven. Als je het los in een zakje bewaard kan het echter wel geur en smaak verliezen. Bovendien kan fel zonlicht de mineralen aantasten. Om voor langere tijd optimaal van je glm gebruik te  kunnen, is het daarom belangrijk om je kostbare poeder goed af te sluiten en donker te bewaren. Onze glm bewaarblikjes sluiten goed en zijn daar uitermate geschikt voor.


Inhoud netto 220 gram

Gebruik 1 TL per 20 kg lichaamsgewicht. Dus, als je hond 30 kilo weegt mag hij 1,5 tl per dag wat neer komt op ca. 1-1,5 gram per tl.

Wat is groenlipmossel?

Groenlipmossel of GLM is een natuurlijk volledig voedsel. Deze zeedieren kunnen voor meer zorgen dan alleen een goede smaak. Dit type mossel is een soort die wetenschappelijk bekend staat als Perna Canaliculus en is inheems in de wateren van de Nieuw-Zeelandse kust. Dus waarom wordt het een groenlipmossel genoemd? Hier is eigenlijk een simpele verklaring voor. Deze mosselen hebben een groene rand of, zoals sommige mensen het noemen, lippen om hun schelp.

De mossel staat al jaren bekend om zijn scala aan mogelijke voordelen voor de inboorlingen van Nieuw-Zeeland. Ze zijn echter pas zeer recent in de westerse wereld geïntroduceerd. Je kunt deze voedingsrijke soorten meestal in supplementvorm of als poedervormig extract vinden. 

Groenlipmossel: voeding

Deze mossel is een natuurlijk filter van zeewater en houdt daarom grote hoeveelheden voedingsstoffen en mineralen vast. Het is bekend dat de groenlipmossel grote hoeveelheden omega-vetzuren, glucosamine en chondroïtine bevat, samen met verschillende vitamines, aminozuren, antioxidanten en talloze mineralen.

Essentiële vetzuren

Groenlipmossel zit boordevol gezonde omega-vetzuren zoals omega-3-vetzuren die goed zijn voor je HOND. Groenlipmossel bevat veel EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en een derde omega-3-vetzuur dat bekend staat als ETA (of eicosatetraeenzuur).

De groenlipmossel is niet alleen een geweldige bron van omega 3-vetzuren, deze zit ook boordevol glucosamine en chondroïtine voor gezonde botten en gewrichten. 

Van glucosamine wordt gedacht dat het het lichaam helpt bij het versterken van het vermogen om beschadigd kraakbeen te herstellen. Deze "kussens" tussen de gewrichten zijn nodig om de impact van beweging op het lichaam te verzachten. Deze specifieke stof wordt meestal aangetroffen als glucosaminesulfaat of glucosaminehydrochloride.

Het wordt vaak gecombineerd met chondroïtinesulfaat, een andere stof die wordt gebruikt om de gezondheid van kraakbeen en gewrichten te verbeteren. Chondroïtine wordt meestal aangetroffen in haaienkraakbeen of koeienkraakbeen, maar groenlipmosselen produceren van nature zowel chondroïtine als glucosamine.

Vitamines en mineralen

Wat deze mossel nog opmerkelijker maakt, is dat hij een geweldige combinatie van vitamines en mineralen bevat die allemaal goed zijn voor de gezondheid van uw hond. De groenlipmossel wordt geleverd met de volgende ingrediënten uit de natuur:

  • Vitamine C

  • Vitamine E

  • Koper

  • Jodium

  • Mangaan

  • Selenium

Groenlipmossel toevoegen aan de voeding van je pup

Het toevoegen van groenlipmossel aan het dieet van je pup kan zijn gezondheid mogelijk op de volgende manieren verbeteren:

  • Ondersteunt de gezondheid van bindweefsel

  • Helpt bij het opbouwen van sterke botten

  • Verbetert de gezondheid van gewrichten en botten

  • Helpt bij het behouden van een gezonde bot- en gewrichtsfunctie

Deze mossel levert de voedingsstoffen die nodig zijn voor de gezondheid van de botten.

 

Geweldig voor je hond én het milieu

Bijkomend voordeel is dat de groenlipmossel vriendelijk is voor het milieu. Ze worden gevonden in de wateren voor de kust van Nieuw-Zeeland. Sinds de introductie in het Westen groeide de vraag en ontstond een ingenieuze aanpak voor het oogsten van deze voedzame mosselen. De mosselen worden gekweekt aan touwen die aan vlotten in het open zeewater zijn opgehangen. Ze hebben geen speciaal voer nodig, want ze halen alles wat ze nodig hebben uit het water.

Dit groeiproces staat bekend als aquacultuur en heeft geen schadelijke gevolgen voor het milieu. De mosselen eten plankton dat overvloedig aanwezig is in deze oceaanwateren. Fytoplankton drijft van nature in de oceanen. Het combineert de energie van het zonlicht met anorganische chemicaliën om energierijke producten zoals omega-3-vetzuren te vormen.

Verkoopprijzen van glm varieren nogal. Er is echter een groot verschil in kwaliteit tussen deze producten. De herkomst en kwaliteit van de Groenlipmossel, het soort bewerking en de toedieningsvorm bepalen of een dergelijk supplement daadwerkelijk effect heeft op de ontstekingsprocessen of niet. Deze factoren hebben ook invloed op de prijs van  Groenlipmossel. Onze groenlipmossel is van hoge en pure kwaliteit en wordt niet ontvet, zodat essentiële vetzuren behouden blijven. Keetjes® Groenlipmosselpoeder voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en het hoogste rendement!

groenlipmossel voor honden

Ook interessant

€ 22,50
€ 9,95
Facebook Twitter

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.