Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Collageen Puur

€ 49,95 (inclusief btw 9%)
Omschrijving

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Denk aan collageen als de lijm die de inhoud van het lichaam bij elkaar houdt. Ongeveer een derde van het eiwit in het lichaam van je hond is collageen.

Naarmate het lichaam van de hond ouder wordt, vertraagt ​​de productie van collageen. Dat is ook het moment waarop de meeste artritische problemen naar boven komen en de kwaliteit van de huid en vacht kan afnemen. Collageen voor honden helpt bij de bestrijding en vertraging van veel van de tekenen van veroudering.

5 VOORDELEN VAN COLLAGEEN VOOR HONDEN

1. Ondersteuning van de gewrichten en voorkomen van blessures

2. Verbetert aan leeftijd gerelateerde gewrichtspijn

3. Ondersteunt de spijsvertering

4. Bevordert de haargroei, versterkt de nagels en een gezonde vacht

5. Smaakt heerlijk en bevordert een gezonde eetlust

Inhoud: 200 gram poeder netto inhoud

1. Collageen maakt 70 tot 90% uit van de spieren, pezen en ligamenten van een hond, dus de integriteit van hun gewrichten is absoluut afhankelijk van de aanwezigheid ervan. Naarmate spieren en bindweefsel losser worden en brozer worden, worden honden vatbaarder voor verwondingen zoals gescheurde kruisbanden, patellaire subluxaties en elleboog- en heupdysplasie. Door collageen aan het dieet van je hond toe te voegen, verbetert de gezondheid van de gewrichten, waardoor deze blessures worden voorkomen

2. Aan leeftijd gerelateerde pijn in gewrichten en weke delen is iets dat de meeste honden tot op zekere hoogte zullen ervaren tijdens hun hogere levensjaren. Collageenverlies in de gewrichten dat optreedt tijdens het ouder worden, speelt een belangrijke rol bij artritis, degeneratieve schijfaandoeningen en tendinitis, drie van de meest voorkomende oorzaken van pijn bij oudere honden.

3. Collageen helpt bij de spijsvertering door eiwitten af ​​te breken en de darmwand te verzachten. Het ondersteunt de beschermende bekleding van het maagdarmkanaal door bindweefsel te helpen vormen en het hele systeem te voorzien van versterkende aminozuren. Glycine is een van de vele aminozuren in collageen. Het is aangetoond dat het kalmerende eigenschappen heeft die helpen bij het bevorderen van een algeheel gezonder, minder onrustig spijsverteringssysteem voor je hond.

4. Honden maken zich geen zorgen over kraaienpootjes of volle, pruilende lippen, maar collageen is belangrijk als het op hun uiterlijk aankomt. 70% van het eiwit in de huid van uw hond is collageen. Het is verantwoordelijk voor het verstrekken van een gezonde, gehydrateerde dermis; zachte, glanzende vacht; en sterke, krachtige nagels die niet splijten of afbrokkelen als ze groeien.

5. Collageen is het meest effectief wanneer het wordt geconsumeerd via voedsel

Dosering: Honden tot 15-20 kg  1/2 TL per dag (ca. 1-2 gram) | Honden > 15-20 kg 1 TL per dag (ca. 2-3 gram)

Inhoud: 200 gram poeder netto inhoud


Collageen van natuurlijke oorsprong

Wij gebruiken alleen verse grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit en daardoor is ons collageen een natuurlijke bron van biologisch beschikbaar collageen. Het collageen poeder is zeer goed oplosbaar en licht verteerbaar vanwege het lage molecuulgewicht. Goed om te weten is dat ons collageenpoeder een hypoallergeen product is. 100% afkomstig van verse Noorse zalm. 

Kenmerken

Ons collageen is een zeer goed oplosbaar collageen peptide poeder. Ons proces zorgt voor een volledige scheiding van de grondstoffen op een lage temperatuur waardoor de kwaliteit van het collageen niet aangetast wordt.

Ons collageen bevat geen toevoegingen en is een natuurlijke bron van Type I & II collageen.

Collageen type II is het belangrijkste eiwit in het kraakbeen van de hond en zorgt voor (het behoud van) gezond kraakbeen. Collageen type II is een belangrijke bouwsteen van kraakbeen, dat zorgt voor een aanpassing van het afweersysteem, waardoor de reactie in het gewricht geremd wordt. Keetjes® collageen puur draagt bij aan een complete ondersteuning van de gewrichten.

Voordelen

Ons collageen zorgt voor een hoger energielevel en heeft ontstekingsremmende voordelen. Studies onderbouwen de positieve werking (tot wel 33% verbetering) van ons collageen voor de conditie van haar, nagels en huid.

**BRON **BRON 1 **BRON 2

  

Onze zekerheden

 
 • 100% vrij van toevoegingen
 • 100% vrij van genetische gemodificeerde organismen
 • 100% vrij van antibiotica
 • 100% vrij van pesticiden
 • 100% vrij van BSE/TSE

Keetjes kenmerken

 • Geproduceerd volgens GMP richtlijnen
 • Geproduceerd volgens Halal richtlijnen
 • FSSC2200 gecertificeerd
 • Kosher Parve gecertificeerd
 • HACCP gekeurd
 • Friend of the Sea

Aminozuren (g/100 g)

Alanine
Arginine
Asparaginezuur
Cysteïne
Glutaminezuur
Glycine
Histidine + glutamine
Hydroxyproline
Isoleucine
Leucine
Lysine
Methionine
Fenylalanine
Proline
Serine + Asparagine
Threonine + Citrulline
Tryptofaan
Tyrosine
Valine

8.3
7.2
9.1
0.4
13.7
15.6
2.1
3.4
2.9
5.6
6.8
2.5
3.4
7.3
4.9
3.0
0.5
2.0
3.8

 

Chemische kenmerken

Kleur
pH (2% oplossing)
Vochtigheidsgraad
Totaal Stikstof (TN)
Totaal eiwit (N x 6,25)
Collageen peptiden
Vet
As

Licht geel
6.0 – 7.0
< 5%
> 15%
> 97%
> 25%
< 0.5%
< 2.5%

 

Mineralen en elementen

Calcium
Koper
Ijzer
Magnesium
Kalium
Natrium
Zink
Fosfor
Anorganisch arseen (As)
Cadmium (Cd)
Kwik (Hg)
Lood (Pb)

WHO-PCDD/F-TEQ
WHO-PCB/F-TEQ
WHO-PCDD/F-PCB-TEQ

310 mg/kg
1.2 mg/kg
2.0 mg/kg
490 mg/kg
19 g/kg
3.3 g/kg
8.1 mg/kg
7.9 g/kg
< 0.1 mg/kg
< 0.05 mg/kg
< 0.05 mg/kg
< 0.05 mg/kg

< 2 ng /kg
< 3 ng /kg
< 5 ng /kg

 

Puurheid

 

Wij raffineren of concentreren het poeder niet, ook voegen wij geen additieven toe aan het proces. G.R.A.S. goedgekeurd.

Traceerbaarheid

 

Wij kunnen elke batch van ons poeder traceren tot het zalmeitje aan toe

Kenmerken

 

Het collageen heeft een milde zalmsmaak

Collageen van zalm voor honden

Facebook Twitter