Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Waterbuffel hoorns

€ 12,50 (inclusief btw 9%)
Specificaties
Productcode 472-56
Omschrijving
  • 100% puur
  • duurzaam en vetarm
  • lang kauwplezier
  • onbehandelde natuurlijke snack
  • zeer rijk aan eiwitten
  • Niet geschikt voor het melkgebit
  • in vier verschillende maten

 

Krachtig kauwplezier met gebitsvezorgend effect

Met een buffelhoorn geef je je hond een bijzondere traktatie die niet alleen lekker smaakt, maar ook nog eens gezond is! 
De kauwhoorn levert veel proteïne en is tegelijkertijd erg vetarm, daarom is hij ook geschikt voor dieren met overgewicht.

Wat is er zo verleidelijk smakelijk aan zo'n buffelhoorn voor honden - is het maar een stuk hoorn!?

Het is de moeite waard om te bekijken wat buffelhoorn eigenlijk is: een hervorming van de buffelhuid, gemaakt van dode huidcellen waarin vezeleiwitten zijn opgeslagen
En nu begint het te dagen: het is heel normaal dat wolven op de huid en hoorndelen van hun prooi kauwen nadat ze hun prooi hebben opgegeten. Ze maken onbewust hun tanden schoon!

Voornamelijk eiwitstructuren, een heel klein beetje vet, veel mineralen - als je het op deze manier bekijkt, wordt het begrijpelijk waarom de honden graag met buffelhoorn werken.

Hoorns worden soms verward met geweien, maar ze zijn eigenlijk totaal anders. Een hoorn heeft een botkern, die bedekt is met keratine (dezelfde stof waarvan onze vingernagels zijn gemaakt). Ze gaan de hele levensduur van het dier mee. Gewei begint echter als kraakbeen en wordt in de loop van een paar maanden geleidelijk gemineraliseerd. Na het broedseizoen werpen het geweien en het volgende jaar groeien er nieuwe.

Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van buffelhoorns is hun bijdrage aan de tandheelkundige zorg. Ze bevorderen een goede mondhygiëne door tandplak af te schrapen terwijl je hond erop kauwt. Als er zich tandplak ophoopt op de tanden, kan dit leiden tot wankele tanden en ontstoken tandvlees, dus alsje dit voorkomt, blijft de mond van je hond comfortabel en gezond. Buffelhoorns kunnen daarom de tanden van je hond parelwit en adem fris houden door de vermindering van tandplak.

Buffelhoorns zijn voedzame lekkernijen met veel eiwitten en weinig vet. Dit maakt ze absoluut ideaal voor honden die worstelen met hun taille, wat een verrassend percentage is van de hondenpopulatie. Ze bevatten ook veel calcium en fosfor, die essentieel zijn voor gezonde, sterke botten en spieren. Hierdoor kunnen buffelhoorns een uitstekende aanvulling zijn op het dieet van je hond.

Als je huisdier gebitsproblemen heeft, bied hem dan wat zachtere hondenkluiven aan, zoals gedroogde konijnenenoren, Happy keetjes of runderoren.
Puppytanden zijn kwetsbaarder dan volwassen tanden en lopen daarom een ​​groter risico om te breken bij het kauwen op harde dingen. Je puppy zal zeker op voorwerpen willen kauwen als hij tandjes krijgt, maar alternatieven voor buffelhoorns zijn verstandiger. Happy Keetjes in alle varanten zijn geschikt. 

Maten:

S: ca. 100 - 200 gram Voor kleinere honden zoals bijvoorbeeld teckels, dwergkeeshond, pinschers 

M: ca. 250 -400 gram Voor normale kauwers (beagles, jack russels, cockerspaniel enz.)

L: ca. 350- 500 gram Voor grotere kauwers  (labradors, ridgebacks, rottweilers, herders enz.)

XL: > 450 gram Voor extreme kauwers  

Advies:

Bij enthousiaste kauwers is het verstandig de buffeloorn na enige tijd af te pakken. Gun je hond (gebit & kaakspieren) ook rust.  Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater en laat honden altijd onder toezicht kauwen. 

Facebook Twitter

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.