Kvv en hygiëne

Met dit blog proberen we de consument bewust te maken van het belang op een juiste manier om te gaan met onze vers vlees producten. Op de website feed-raw-right.eu zijn een aantal voorschriften opgesteld die van belang zijn bij het hanteren en voeren van rauw voer aan honden en katten. 

Rauwe voeders bevatten van nature verschillende bacteriën. Voor gezonde dieren zijn deze bacteriën normaal gesproken niet ziekmakend. Voor mensen, vooral jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand, kunnen deze bacteriën mogelijk wel tot problemen leiden. Het is daarom belangrijk om op de juiste manier met rauw voer om te gaan. Denk bijvoorbeeld eens aan de rauwe kip die je voor eigen gebruik bereidt. Ook dit vlees kan schadelijke bacteriën bevatten en daarom wordt er zorgvuldig en hygiënisch mee om gegaan.

Bewaren

Bewaar de producten goed verpakt in de diepvries bij -18°C. Wanneer het product in aanraking komt met lucht, dan kan het product langzaam uitdrogen en vermindert de voedingswaarde.
Bewaar de producten gescheiden van humane voedingsmiddelen in de diepvries, zo wordt de kans op kruisbesmetting voorkomen.

Ontdooien

Ontdooi het rauwe voer en prooidieren in een lekvrije en afsluitbare bak in de koelkast, zodat het niet in aanraking komt met uw eigen voedsel.
Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in uw koelkast, mocht een kiloverpakking teveel zijn voor 2 dagen, verdeel de rol of zak dan in meerdere porties wanneer het product nog bevroren is.

Bereiden

Voorkom kruisbesmettingen en was alles wat in aanraking is gekomen met het rauwe voer goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemiddel.

Voeren

Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de bacteriën zich zullen vermeerderen. Geef je hond het rauwe voer in een koele ruimte en uit de zon. Als je huisdier het rauwe voer niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het dan weg.
Zorg ervoor dat er geen vliegen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen. Vliegen kunnen bacteriën verspreiden. Zorg ervoor dat er geen kleine kinderen in de buurt van het rauwe voer kunnen komen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.
nl_NLDutch